16. júla 2024

Punks for Dogs


Letos se uskuteční již třetí ročník Punks for Dogs, který se odehraje opět v Hořovicích ve dnech 30 – 31 srpna. Což je poslední prázdninový víkend.

Letošek jsme zvolili dvoudenní a s menšími úpravami. I když se stále festival jmenuje Punks for Dogs, nezahrají jen punkové kapely, ale i metalové. Každý den jiný žánr – ať je vidno jak daleko kdo má zájem nejen v okolí Hořovic o muziku, a podpořit dobrou věc.

Letošní výtěžek z festivalu půjde na psí útulek jezevčíci v nouzi. Tak sám jsem (jsme) zvědavi jak to celé dopadne. Každý ročník byl zatím zaměřen na jiný útulek, což ti kdo tento fest navštěvují, nebo alespoň sledují, vědí kam finance směřujeme.

Slova Zdenka o jeho počátku:

Proč to dělám má víc důvodů, ale prvotní impuls byl, když jsem po úraze, kdy jsem byl odkázaný na jiné, a nedokázal se pár týdnů hnout, byl vděčný za pomoc mých kamarádů a protože oni by nepřijali jakékoliv poděkování, rozhodl jsem se delegovat, to po pohledu na mojí čubinu Jessie která je z útulku zrovna takovýmto organizacím. Další důvod je, že jsem měl pocit, že tady v okolí není žádný tradiční minifestival, který by představil i méně známé kapely, kterým já rád dávám prostor. A v neposlední řadě je tu snaha o vymícení předsudků vůči punku, který je v lidech dost zakořeněný a mě mrzí když někdo při pohledu na punkera myslí jen na vandalismus a drogy. (osobně nic neužívám, nepiju tvrdý alkohol, ale pyfko si dám rád), přičemž více zmíněných věcí sedí spíše na uhlazené dětičky z rádoby dobře situovaných rodin.

Na místě zajištěno občerstvení jak nealko tak alko. S jídlem si starosti nedělejte – od párků v rohlíku až po gril všeho dostatek.



FB udalosť